Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Húsvéti tormás-sonkás tojáslepény

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

30 Perc
(7)
Elkészítési idő
Nehézség
7 Pontszám
Húsvéti tormás-sonkás tojáslepény
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A főtt, füstölt sertéstarját felkockázzuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és üvegesre dinszteljük rajta az újhagymát, valamint átforgatjuk rajta a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk.

Egy nagy keverőtálban felverjük a tojásokat, sót, borsot adunk hozzá, majd belekeverjük a tarját (vagy bármilyen más, maradék főtt sonkát), a finomra aprított petrezselymet, medvehagymát, valamint a frissen lereszelt tormát. Hozzáöntjük a megdinsztelt hagymát és zöldborsót. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. A tojásos masszát egy 23 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt, kikent kapcsos tortaformába öntjük. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. 15-20 perc alatt készre sütjük a tojáslepényt, a végén kicsit rá is grillezhetünk.

Friss salátával, újhagymával, retekkel kínáljuk.

Ha meghoztuk a kedvét még több recepthez, figyelmébe ajánljuk további főétel receptjeinket!