Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Hot dog mustáros-ecetes hagymával és sajtos, sült tojással

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

20 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Hot dog mustáros-ecetes hagymával és sajtos, sült tojással
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 20 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Ecetes hagyma
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, egy serpenyőben pár csepp olajon megpirítjuk. Miközben pirul a szalonna, a sonkahagymát megtisztítjuk, először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A piruló szalonnához adjuk a hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Közben ízesítjük sóval, borssal, ecettel, és a mustárt is hozzáadjuk. Ha elkészült, félretesszük tálalásig.

Sült tojás
A tojásokat felütjük, egy–két evőkanál worcester szósszal és egy csipet sóval ízesítjük, majd villával elkeverjük.
Teflonserpenyőt forrósítunk, kevés olajat csurgatunk bele, és mintha palacsintát sütnénk, egyszerre mindig csak kevés tojást kanalazunk a forró serpenyőbe, és vékony, kis lepényeket sütünk.
Sütésnél, amikor az egyik fele megsült, bőségesen megszórjuk reszelt sajttal, csak ezután fordítjuk meg, és sütjük készre a másik felét. Ha elkészültünk a sült tojással, vékony csíkokra vágjuk, és félretesszük a tálalásig.

Hot dog
A bucit félbevágjuk, de nem teljesen, az egyik oldalán a héj tartsa egyben a szeletet!
Forró serpenyőben, kevés olajon az alját és a tetejét is ropogósra pirítjuk. Ha kész vagyunk, nedves konyharuhába tekerjük, így melegen és porhanyósan tudjuk tartani a tálalásig. Miközben pirítjuk a bucit , a virslit hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt a víz, egy percig főzzük, majd a tűzről levéve a főzővízben tartjuk melegen a tálalásig.

Tálalás
A pirult bucikat óvatosan megnyitjuk, az aljába mustáros hagymát rakunk, a közepébe tesszük a virsliket, és megint bőségesen rá a mustáros hagymából és a sült tojáscsíkokból. Azonnal fogyasztjuk.