Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Hot dog házi burgonyás buciban

Előételek

Szendvicsek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

90 Perc
(1)
Elkészítési idő
Nehézség
1 Pontszám
Hot dog házi burgonyás buciban
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 90 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A bucihoz egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, sót, cukrot, szárított élesztőport.
A közepén mélyedést formázunk, ebbe tesszük a langyos vizet, mézet, az áttört burgonyát, a puha vajat és a tojást. Fakanállal vagy elektromos kézi keverővel eldolgozzuk, gyúródeszkán átgyúrjuk, és bucit formázunk belőle. Enyhén kiolajozott edényben, letakarva, huzatmentes helyen egy óra alatt duplájára kelesztjük. (Ilyenkor, az első kelesztés után akár 12 órára hűtőbe tehetjük, így előre is elkészíthetjük a tésztát).
10 dkg-os darabokra vágjuk, amelyekből kb. 12 cm hosszú, kb. 4 cm átmérőjű hengereket formázunk. Középen, hosszában egy éles késsel mélyedést vágunk bele, így sütés után könnyebben fog kettéválni. Egy sütőpapírral leterített tepsire helyezzük, úgy, hogy legalább 2-3 centiméternyi helyet hagyunk közöttük (még kelni fognak). Újra egy óráig kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A bucikat megkenjük a tojás és a tej keverékével, majd 12 percig sütjük. Ekkor kivesszük a sütőből, megkenjük az olvasztott vajjal, és további 10 percig sütjük, amíg aranyszínűre sül.

A főtt virslik mellé marinált hagymát, savanyúságot, vékonyra szeletelt uborkát, esetleg paradicsomot, ketchupot, mustárt, esetleg más szószokat teszünk ki, a hot dogokat mindenki maga állítja össze ízlés szerint.