Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Hölgyköröm (mandulás keksz)

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

70 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Hölgyköröm (mandulás keksz)
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 70 Perc
Információ a további időkről:

plusz hűtési és száradási idők

Szükség lesz még Aromata sütőpapírra is!

A marcipánt durvára felkockázzuk és robotgépben finom darabokra szétveretjük. A vajat felkockázzuk, a marcipánnal, cukorral, sóval, tojással, liszttel és sütőporral simára gyúrjuk. Ha kell, kevés hideg vizet adunk hozzá. A tésztát legalább 2 órára hidegre tesszük.

A mandulát forrásban levő vízben felfuttatjuk, kicsit állni hagyjuk, aztán leöntjük, majd barna héjából kipirgáljuk és konyhakendővel leszárítjuk.

A tésztából adagonként kevés liszten ujjacskákat formázunk. A ujjak végére 1-1 szem mandulát teszünk, mintha az lenne a köröm, és a tésztába nyomjuk. Az ujj ráncait késsel jelöljük, és a sütiket sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük, majd előmelegített sütőben 175 °C fokon 12-15 perc alatt világos színűre és ropogósra sütjük (a ki nem sütött kekszeket visszatesszük a hidegre). A megsülteket süteményes rácson hagyjuk kihűlni.

Porcukrot szitálunk, kevés vízzel sűrű, de folyékony öntetté keverjük és pirosra színezzük. A mandulákat ezzel bekenjük. Ha akarjuk, az újjak alsó részét az öntetbe mártjuk, hogy kvázi véresnek látsszanak. Végül száradni hagyjuk.