Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Héjában sült burgonya sajtos mártogatóval és tejföllel

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 Perc
(4)
Elkészítési idő
Nehézség
4 Pontszám
Héjában sült burgonya sajtos mártogatóval és tejföllel
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 40 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

A burgonyákat alaposan megsikáljuk körömkefével és leöblítjük. 180 fokos sütőbe tesszük egy grillrácsra, hogy minden irányból süljön. Kb. 30-40 percig sütjük, míg egy kést ellenállás nélkül tudunk beleszúrni.

Közben elkészítjük a sajtmártást. Egy közepes lábas belsejét alaposan bedörzsöljük fokhagymával, és beleöntjük a fehérbort. Egy-két percig forraljuk, közben a különböző sajtokat lereszeljük, majd egy evőkanál keményítővel átforgatjuk, hogy a sajtra rátapadjon, ami picit sűríti is a mártást, illetve segít megkötni a sajtból kiolvadó zsírt. Ha ezzel megvagyunk, a forrdogáló borhoz adjuk a sajtot, kevés szerecsendióval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Óvatosan melegítsük a tűzön a készülő mártást, a cél, hogy lassan forraljuk, inkább olvasszuk a sajtot, közben kevergessük habverővel egészen addig, míg sima és sűrű nem lesz. Ha egyet forr, el is készült.

Ha elkészült a burgonya és a mártogatós, tálalhatunk is.
A mártást és a tejfölt is kis tálkákba tesszük, a langyosra hűlt burgonyát a kezünkkel tördeljük, és felváltva tunkoljuk a mártásba, illetve a tejfölbe a pirítóssal.