Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Házi tarhonya bográcsban, mangalica kolbásszal, burgonyával

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

90 Perc
(11)
Elkészítési idő
Nehézség
11 Pontszám
Házi tarhonya bográcsban, mangalica kolbásszal, burgonyával
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 90 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

A bográcshoz tüzet rakunk nagy mennyiségű keményfából. Megvárjuk, míg parázs keletkezik, csak ezután kezdjük a főzést. Addig mindent elő tudunk készíteni: minden hozzávalót gondosan aprítsunk össze, a tarhonya gyorsan pirul, és mikor elkészül, csak hozzá kelljen dobálni a hozzávalókat!

Ha megvagyunk, a bográcsba tesszük a zsírt és a parázs fölé rakjuk a bográcsot. (Kisebb fadarabokat teszünk a parázsra, hogy életben tartsuk, valamint minimális kis tüzecske engedélyezett.) Megvárjuk, míg a zsír felhevül és hozzáadjuk a tarhonyát. Intenzíven kavargatjuk, hogy egyenletesen piruljon aranybarnára, ez viszonylag gyorsan megtörténik! Ha szép a tarhonya, beledobjuk a kockákra vágott burgonyát, finomra vágott vöröshagymát és pár percig tovább pirítjuk, közben ízesítjük sóval, őrölt köménnyel, paprikapehellyel, fokhagymával. Ha felszáll a hagyma és a kömény illata, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, szalonnát, paradicsomot és paprikákat, majd tovább pirítjuk pár percig. A legvégén ízesítjük fűszerpaprikával és felöntjük a tarhonya mennyiségéhez képest két és félszeres mennyiségű vízzel.

Megvárjuk, míg felforr, ilyenkor megkóstoljuk és sózzuk, ha szükséges! Letakarjuk, a bográcsláncot úgy állítjuk, hogy éppen csak csendesen forrdogálljon és kb. 20-30 perc alatt készre pároljuk, míg a tarhonya megpuhul.

Azonnal fogyasztjuk kovászos uborkával vagy káposztával töltött almapaprikával!