Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Hagymaleves szalonnába göngyölt sült szilvával

Levesek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

55 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Hagymaleves szalonnába göngyölt sült szilvával
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 55 Perc

Az elkészítéshez szükség lesz még grillpálcikákra is.

A hagymát meghámozzuk és kb. 2 cm széles lemezekre vágjuk, majd forró vajban és 1 evőkanál napraforgóolajban üvegesre pároljuk. A kakukkfű levélkéit letépkedjük, köményt adunk hozzá és sóval és borssal fűszerezzük. Borral és zöldség-alaplével felöntjük és felfőzzük. Ezután a levest 30 perc alatt lassan átpároljuk.

A szalonnacsíkokat félbe vágjuk, 1-1 szilvát begöngyölünk velük. A maradék forró olajban körben megsütjük és nyársakra szúrjuk. A levest intenzíven ízesítjük, és a nyársakat elrendezzük rajta.

Tipp: Ha nagy főzőhagymát használunk, a hámozás és szeletelés gyorsabban megy.