Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Fűszeres, házi csokoládépuding ropogós ostyával

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

210 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Fűszeres, házi csokoládépuding ropogós ostyával
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 210 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A csokoládépudinghoz forráspontig melegítjük a tejet és a tejszínt. Beletesszük a narancshéjat, fahéjat és a felkarikázott gyömbért. Lefedjük, és 30 percig állni hagyjuk, hogy a tejszín szépen átvegye az ízeket.

Egy keverőtálban kikeverjük a tojássárgáját a cukorral. Ráöntjük a forró, leszűrt tejet, majd visszaöntjük a lábasba, és állandó kevergetés mellett vaníliasodóhoz hasonló állagúra főzzük, végül egy csipet sóval ízesítjük.

Felaprítjuk a csokoládét, és ráöntjük a tejszínes sodót.

Addig kevergetjük, amíg a csokoládé felolvad, és sűrű csokikrémet kapunk. Poharakba töltjük. Lehűtjük, és legalább 3 óráig hagyjuk dermedni.

Közben elkészítjük az ostyát, a sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. Teljesen simára keverjük az összes hozzávalót: átszitált lisztet, átszitált porcukrot, olvasztott vajat, tojásfehérjét és egy csipet sót. Sütőlapra szilikonlapot vagy sütőpapírt helyezünk. A masszából egy-egy teáskanállal kb. 7 cm átmérőjű köröket kenünk. A tetejére ráreszeljük a citromhéjat. 12 percig sütjük. (Két fordulóban kell sütni.) Ha azonnal levesszük a lapról (egy vékony, hosszú tortakenő segítségével), amikor még forró, akkor még formázhatjuk is (pl. sodrófára hajlítva). Kihűtjük, és légmentesen zárható dobozban tároljuk, akár egy héttel előre is elkészíthető, szépen eláll, és ropogós marad.

Tálaláskor a csokoládépuding tetejét durvára vágott pisztáciával szórjuk meg.