Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Fűszeres gombapaprikás cobbler

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

60 Perc
(1)
Elkészítési idő
Nehézség
1 Pontszám
Fűszeres gombapaprikás cobbler
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 60 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

Hagyományos módon készítjük el a gombapaprikást: olajon üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát, hozzáadjuk a felkarikázott erős, zöldpaprikát, sózzuk, levesszük a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. Rádobjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel. A tejfölt csomómentesre keverjük az étkezési keményítővel, beletesszük a finomra aprított petrezselymet és kaprot, majd behabarjuk vele a gombát.

Egy hőálló tálba öntjük a kész gombapaprikást. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Összeállítjuk a tésztát: a kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, egy kevés sóval és borssal, a reszelt sajttal, hozzáöntjük az olvasztott vajat, és összekeverjük. A tésztát egy evőkanállal a gombapaprikás tetejére szaggatjuk, és 200 °C-os sütőben 30–35 perc alatt készre sütjük.

A tetejét kaporral és petrezselyemmel megszórjuk.