Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Fűszeres ananászos csiga

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

75 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Fűszeres ananászos csiga
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 75 Perc
Információ a további időkről:

plusz a pihentetés és kihűlés időtartama

Szükség lesz még lisztre a munkához, sütőpapírra és zsírra a sütőforma kenéséhez, valamint porcukorra a tetejére.

A tejet meglangyosítjuk. Az élesztőt szétmorzsoljuk, feloldunk benne egy evőkanál cukrot és lefedve 15 percig pihentetjük. A maradék cukrot, sót, lisztet, vajat és a tojásokat az élesztős tejjel sima tésztává gyúrjuk és lefedve meleg helyen egy órát pihentetjük.

A kardamom magját kipirgáljuk a héjából és mozsárban megtörjük. A narancsot forró vízben megmossuk, héját finomra lereszeljük. A kardamommal, fahéjjal és cukorral összekeverjük. A pisztáciát finomra aprítjuk és belekeverjük. Az ananászt lecsepegtetjük, és apróra felkockázzuk.

A tésztát újra átgyúrjuk és lisztes deszkán négyszög alakúra (kb. 40-50 cm) nyújtjuk. Vajjal megkenjük, és a fűszerkeverékkel megszórjuk, de hosszában 2-3 cm szélességben a tésztát szabadon hagyjuk. A szemközti oldalon az ananászt szétterítjük és a tésztát a gyümölcsös oldal felől kezdve szilárd tekerccsé göngyöljük, a tészta érintetlen szélét jól összenyomkodjuk.

A tekercset 12 darabra vágjuk. A csigákat lapjával sütőpapírral bélelt, oldalt kizsírozott záras sütőformába helyezzük (26 cm Ø). Lefedve ismét 30 percig pihentetjük. Azután előmelegített sütőben 200 °C fokon 30-35 perc alatt kisütjük. Tíz percig hűlni hagyjuk, kivesszük a tepsiből, hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórjuk.