Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Füstölt pisztráng uborkás-tejfölös-majonézes salátával és ropogós bagettel

Szendvicsek

Vendégváró falatok

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

20 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Füstölt pisztráng uborkás-tejfölös-majonézes salátával és ropogós bagettel
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 20 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Saláta
Majonézt készítünk: a tojássárgáját folyamatosan verjük a habverővel, miközben csurgatjuk hozzá az olajat. A végén ízesítjük sóval, Cayenne borssal, mustárral, citromlével és reszelt citromhéjjal. Legyen pikáns és ízes! Ha kész a jóízű majonéz, jöhet a tejföl, torma és a többi hozzávaló: apróra vágott csemegeuborka, alma, főtt burgonya, finomra vágott lila hagyma, kapor, petrezselyem, snidling és az aprított füstölt sprotni.

Pisztráng
Egy könnyű pácot készítünk: kevés ecetet, cukrot, sót, olívaolajat, apróra vágott paprikát, kaprot, petrezselymet befőttes üvegben összerázunk. Lapos tányérra tesszük a pisztrángot, ráöntjük a pácot, fóliával szorosan letakarjuk, majd hűtőbe tesszük pár percre a tálalásig.

Tálalás
A bagettet felszeleteljük, előmelegített, 200 °C-os sütőben megpirítjuk. A pácolt-füstölt pisztránggal, koktélparadicsommal és retekkel tálaljuk.