Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Francia, mustáros nyúlragu

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

90 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Francia, mustáros nyúlragu
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 90 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

Egy nagyobb öntöttvas lábasban felolvasztunk 10 dkg vajat. A nyúlhúst darabokra vágjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd habzó vajon minden oldalon körbepirítjuk, és kivesszük egy tányérra. A megmaradt vajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a rusztikus darabokra vágott fokhagymát. Morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük, fehérborral felöntjük, és beforraljuk a felére.
Hozzáadjuk a kétféle mustárt és az alaplevet, visszatesszük a nyúldarabokat, fedőt teszünk rá, és kb. 45 perc alatt teljesen puhára pároljuk. Amikor puha, tejszínt adunk hozzá, és addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik, végül vajjal gazdagítjuk. Főtt vagy sült burgonyával (esetleg friss kenyérrel) és fehérborral kínáljuk.