Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Francia joghurtos piskóta almaborsodóval

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 Perc
(3)
Elkészítési idő
Nehézség
3 Pontszám
Francia joghurtos piskóta almaborsodóval
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 60 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A piskótához előmelegítjük a sütőt 180 Celsius-fokra. Egy tálban elektromos kézi keverővel kikeverjük a tojást, joghurtot, cukrot, az olajat és a citromhéjat. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, majd az egészet a joghurtos masszába szitáljuk. 23 cm-es szilikon tortaformába töltjük, és kb. 30-35 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
Szeletelés előtt langyosra hűtjük.

A sodóhoz egy üstben vagy üvegtálban elektromos keverővel fehéredésig keverjük a tojássárgákat a cukorral. Hozzáadjuk az almabort, és további néhány perc alatt habosra keverjük. Vízgőz fölé tesszük a tálat, vigyázzunk, hogy az aljához ne érjen a víz. Itt folyamatosan keverjük, felverjük vagy az elektromos kézi keverővel, vagy habverővel (előbbivel kényelmesebb, utóbbival levegősebb).
Addig gőzöljük, amíg a volumene háromszorosára nő és habos, légies állaga lesz.

A piskótával tálaljuk, adhatunk mellé szezonális gyümölcsöket.