Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Fokhagymás-petrezselymes spagetti garnélával

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

30 Perc
(1)
Elkészítési idő
Nehézség
1 Pontszám
Fokhagymás-petrezselymes spagetti garnélával
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

Feltesszük főni a tészta főzővizét, amikor felforr, beletesszük a tésztát, majd kb. 9 perc alatt (vagy a csomagoláson feltüntetettek szerint) al dente, vagyis fogkemény állagúra főzzük. Közben elkészítjük a mártást: a garnélákat meghámozzuk, és a páncéljukat megtartjuk, ez lesz az ízes mártás alapja. A mártáshoz egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat. Hozzáadjuk a rákfejeket és a páncélokat (ezekben még rengeteg íz van!), és néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a paradicsompürét, ezzel is pirítjuk. Felöntjük a vízzel és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a cayenne borsot. 10 percig főzzük, majd leszűrjük (a páncélokat kidobjuk), és kb. a felére beforraljuk. Belekeverjük a sok finomra aprított petrezselymet, végül beletesszük a garnélákat, ezzel már csak 2-3 percig átmelegítjük, mert már meg vannak főzve!

A tésztát leszűrjük, és a szószhoz keverjük, további friss petrezselyemmel adjuk.

Ha meghoztuk a kedvét még több recepthez, figyelmébe ajánljuk további főétel receptjeinket!