Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Fokhagymás-kakukkfüves libapástétom

Egyéb

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

240 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Fokhagymás-kakukkfüves libapástétom
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 240 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

Egy vastagfalú vagy öntöttvas lábasban felhevítjük a zsírt. A libacombokat konyhai papírtörlővel alaposan leitatjuk, bőrös oldalukat beirdaljuk, majd gazdagon sózzuk, borsozzuk. Bőrös felükkel lefelé a forró olajra tesszük, és néhány perc alatt mindkét oldalán körbepirítjuk, közben még további libazsír olvad ki. Kiemeljük a húst, félretesszük. A zsiradékban megpirítjuk az egész gerezd fokhagymákat és a hagymákat. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a kakukkfüvet, gyömbért, szerecsendiót, babérlevelet, sót. Magas hőfokon, kb. 10 percig főzzük, majd visszatesszük az előpirított libacombokat. Fedő alatt, takarékon, ill. nagyon alacsony hőfokon 3,5-4 órán át főzzük, amíg teljesen megpuhul, leomlik a csontról. Kiemeljük a zsírból, és még langyosan lefejtjük a csontról, majd apró darabokra vágjuk.  Jénaiba vagy kis csatos üvegekbe töltjük, majd ráöntjük a zsírt, amiből előtte eltávolítottuk a darabos fűszereket. A tetejét mindenképpen fedje mindig zsírréteg, így kb. 1-1,5 hétig eláll. Pirítóssal, savanyúságokkal, chutney-kkal vagy befőttekkel kínáljuk.