Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Fetával és szardíniával töltött fokhagymás cukkini

Főételek

Vendégváró falatok

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

30 Perc
(49)
Elkészítési idő
Nehézség
49 Pontszám
Fetával és szardíniával töltött fokhagymás cukkini
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

A cukkiniket „megskalpoljuk”, azaz a száras részét levágjuk. Talpat gyártunk rá, hogy ne billegjen, majd levágjuk a felső harmadát, az lesz a teteje. A „kétharmados” cukkinik belsejét kikaparjuk egy kanállal. Enyhén sós, zúzott fokhagymás vízben pár percig főzzük a kikapart cukkiniket és a tetejüket.
Közben a forrázott paradicsomokat vágjuk negyedbe és egy ügyes mozdulattal vágjuk ki a magházat, és válasszuk külön a magházat és a paradicsom húsos részét.

Ha elkészült a cukkini, vegyük ki, és egy tányéron hagyjuk langyosra hűlni.

Közben készítsük el a tölteléket:
Kevés olíván hirtelen pirítsuk meg a cukkinik kikapart belsejét pár percig, majd adjuk hozzá a paradicsomok kivágott magházát, és pároljuk tovább újabb pár percig. Ízesítsük sóval, borssal, aprított fokhagymával. Ha elkészült, a paradicsomos-cukkinis tölteléket vágjuk igen apróra.
Egy keverőtálba, amíg forró, adjuk hozzá a szardellát és egy villával kevergessük, kissé törjük, közben csurgassuk hozzá az olajat. Adjuk hozzá a fetakockákat és a forrázott paradicsomok húsos részét is.
Végezetül adjunk hozzá egy kis aprított újhagymát és petrezselymet.

A kész, jó ízű tölteléket töltsük be a cukkinikbe, tegyük rá a tetejüket.

Így akár elő is készíthetjük szinte teljesen készre!
A tálalás pillanatában tegyük pár percre 200 Celsius-fokos sütőbe. Nem kell megsütni, csak éppen legyen langyos! Kiváló langyos előétel, vagy önálló vegetáriánus fogás.

Ne felejtsünk rácsurgatni egy kis friss olívát, és meghinteni frissen őrölt borssal.

Ropogós, pirított barna bagettszeletkékkel az igazi!