Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza a receptekhez

Fahéjas, bundás alma édes tejföllel

Desszertek

Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

30 Perc
Elkészítési idő
Nehézség
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Édes tejföl
A tejfölt simára keverjük a porcukorral, pár csepp citromlével és a reszelt héjával, egy rúd vanília kikapart belsejével. Hűtőbe tesszük tálalásig.

Bundás alma
Először a tésztát készítjük el. A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral és csipet sóval, majd a tejszínt is hozzáadjuk, elkeverjük. A liszttel összedolgozzuk a sütőport, majd a tojásos tejszínhez adjuk. Habverővel csomómentesre keverjük, sűrű masszát kell, hogy kapjunk.
Ha a tojásos-lisztes massza kellően sima, hozzáadhatjuk az ásványvizet. Pár percig hagyjuk pihenni az alaptésztát, közben nem túl kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. Óvatosan összekeverjük a tésztát és a habot. A kész tésztát hűtőbe tesszük felhasználásig. Az almákat meghámozzuk, félbe vágjuk, a magokat eltávolítjuk, majd cikkekre vágjuk.
Az almaszeleteket egy tálba tesszük, néhány csepp citromlével meggátoljuk, hogy barnulni kezdjenek!
Közben egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk. Magunk mellé készítjük az almákat, illetve kevés lisztet és a tésztát. A sütés pillanata előtt kevés lisztbe forgatjuk az almákat, majd a tésztába mártjuk, végül forró olajban aranybarnára sütjük. Csepegtetőrácsra tesszük, hagyjuk picit kihűlni, majd megszórjuk a fahéjjal és a porcukorral. Langyosan, az édes tejföllel tálaljuk.