Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Extrém sajtos quesadilla, paradicsom salsával, csípős jalapeño paprikával

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 Perc
(4)
Elkészítési idő
Nehézség
4 Pontszám
Extrém sajtos quesadilla, paradicsom salsával, csípős jalapenos paprikával
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Paradicsom salsa
A paradicsomot leforrázzuk, a héját eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott újhagymát, fokhagymát, petrezselymet, snidlinget és a vékony karikákra vágott jalapeño paprikát. Sózzuk, pici cukrot, egy kanál ecetet és olívaolajat adunk hozzá, elkeverjük. Hagyjuk alaposan összeérni, pácolódni, és hagyni, hogy egy pici levet engedjen, amit 15-20 perc pihenő után célszerű leszűrni róla!

Ha kellemes pikáns és kellően összeérett, fogyaszthatjuk is!

Quesadilla
A csirkecombokat a csontok mentén bevagdossuk, majd alaposan bedörzsöljük a quesadilla fűszerkeverékkel, sózzuk, egy csepp olajjal nem túl forró serpenyőben kezdjük pirítani. Célszerű egy alufóliával letakarni, így bent tartjuk a gőzt, és hamarabb megpuhul a csirkecomb.
Míg sül a csirke, az összes zöldséget össze tudjuk készíteni: a lilahagymát félfőre vágjuk, a kukorica és bab levét leöntjük. A cukkínit kockákra vágjuk, megpirítjuk.
15-20 perc lassú sütés után a csirkecombot kivesszük, hagyjuk picit hűlni, majd letépkedjük a húst róla.

Ha minden zöldség és a hús is elkészült, összeállíthatjuk a quesadillát: Terítsünk ki magunk elé egy kukoricás tortilla lapot, bőségesen hintsük meg reszelt sajttal, majd terítsük rá a zöldségeket és a húst, majd egy újabb adag sajtot. Legvégül takarjuk le egy másik tortilla lappal és alaposan nyomkodjuk le a tenyerünkkel.
Serpenyőbe öntsünk egy kis olivaolajat, és közepes tűzön süssük meg a quesadilla egyik felét, majd ha ropogós aranybarna, fordítsuk meg, és a másik felét is süssük aranybarnára.

Ha elkészült, a sajtnak olvadósnak, lágynak kell lennie! Vegyük ki a serpenyőből, vágjuk háromszög formájú darabkákra és azonnal fogyasszuk!