Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza a receptekhez

Expressz bárány osso bucco rukkolás burgonyapürével

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

120 Perc
(3)
Elkészítési idő
Nehézség
3 Pontszám
Expressz bárány osso bucco rukkolás burgonyapürével
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 120 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A hússzeleteket sózzuk, kevés lisztbe forgatjuk, majd alaposan lecsapkodjuk róla, hogy éppen csak vékonyan befedje. Az olívaolajban, forró serpenyőben a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, kérgesítjük. Kitesszük egy tálra, fólia alatt melegen tartjuk. Az olajon aranyszínűre pároljuk a hagymát, fokhagymát és a felkockázott zöldségeket. Tehetünk hozzá egy kis vajat is még pluszban. Hozzáadjuk a paradicsompürét, átforgatjuk, néhány percig így is pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, hogy a pörzsanyagok feloldódjanak, majd hozzáadjuk az alaplét is. Ekkor tehetünk hozzá babért, sót, borsot és egy kis kakukkfüvet – ízlés szerint.

Kuktába helyezzük a hússzeleteket, ráöntjük a zöldséges levet. Lezárjuk a kuktát, és kb. 1,5 órán át főzzük a legalacsonyabb hőmérsékleten, amíg a hús vajpuhára puhul, és szétomlik.

Sáfrányos rizottó, polenta vagy rukkolás - szezonban medvehagymás - krumplipüré a körete. Utóbbihoz a forró krumplipürébe keverjük a finomra aprított rukkolát vagy medvehagymát. Ezután gyorsan elkészítünk egy gremolata-t: petrezselyem apróra vágva, olívaolaj, citromhéj és só. Összekeverjük az összetevőket, és a tálaláskor a hús tetejére tesszük.