Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza a receptekhez

Erdei gyümölcsös „túrótiramisu”

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

30 Perc
(9)
Elkészítési idő
Nehézség
9 Pontszám
Erdei gyümölcsös „túrótiramisu”
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Elkészítjük a piskóta mártólevét:
Készítünk egy könnyű cukorszirupot, amihez a barnacukrot és a vizet felforraljuk 3-4 percig, míg kissé besűrűsödik. Ha elkészült, dobjunk bele három-négy marék fagyos málnát, ízesítsük egy kis reszelt citromhéjjal és citromlével, és turmixoljuk el, hogy kellemes pirosas-málnás színe-íze legyen. Szűrjük le az egészet, hogy a málnamagok ne kerüljenek bele, és ilyenkor a legvégén adjunk hozzá egy kis brandyt vagy konyakot!

Jöhet a túrókrém is, ehhez a túrót áttörjük és tejfölt is adunk hozzá. Kézi turmixszal krémesre, simára keverjük. Készítés során annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy ne legyen sem híg, sem túl sűrű, ez függ a túró állagától! Gondoljunk a mascarpone sajt állagára, és kb. ezt a sűrűséget érjük el.

Ha elkészült a túrókrém, a tojássárgáját habosra verjük a kristálycukorral és hozzáadjuk a túrókrémet is, ha szeretjük a citrusos ízeket, akkor ízesíthetjük reszelt citromhéjjal és citromlével.

Majd jöhet az összeállítás, akár egy klasszikus tiramisunál. Egy porcelán- vagy lapos üvegtálat kikenünk a túrókrémmel, a babapiskótákat éppen csak belemártjuk a málnás cukorszirupba, majd rétegezzük a túrókrémre. Jöhet még egy réteg krém, majd megint piskóta, végül megint krém.

Ha elkészült, tegyük hűtőbe egy éjszakára, hogy összeálljon a desszert!

Másnap reszeljünk le pár szem zabpelyhes kekszet, és szitáljuk meg vele a desszert tetejét a klasszikus kakaópor helyett!

Kanállal „szaggatjuk” és tálalunk, mintha tiramisu vagy somlói lenne, gazdagon kínálunk mellé szedret, málnát, epret és áfonyát!