Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Egészben grillezett kacsa, szójás-gyömbéres tavaszi zöldségekkel, fonnyasztott salátával

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

80 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Egészben grillezett kacsa, szójás-gyömbéres tavaszi zöldségekkel, fonnyasztott salátával
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 80 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Grillezett kacsa
A kacsákat átnézzük, az esetleges toll maradványokat eltávolítjuk.
Langyos vízzel kicsit átöblítjük, majd kívül és belül is alaposan sózzuk, bőrébe a sót erőteljesen bedörzsöljük. Más fűszert most nem használunk, őrizzük meg a kacsahús tiszta ízét!
Egy tepsit teszünk a sütőbe, fölé pedig egy rácsot, majd előmelegítjük a sütőt 220-230 fokra. Ezen a hőmérsékleten fogjuk készre sütni, a kacsát kb. egy óra alatt.
Sütés közben a kacsát többször is megforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon. Ne ijedjünk meg, a bőre ropogós, barna, a húsa omlós puha lesz.

Szójás-gyömbéres zöldségek, saláta
A zöldségeket előkészítjük, megtisztítjuk.
A retkeket félbe, az újhagymát, szárzellert, cukkínit ujjnyi darabokra, a lilahagymát, gombát cikkekre, a sárgarépákat szeletekre vágjuk.
A gyömbért gyufaszál vastagságú csíkokra, a fokhagymát vékony karikákra vágjuk.
A fejes salátát leveleire szedjük, a leveleket félbe, esetleg negyedbe vágjuk.
Vastag falú, mély serpenyőt forrósítunk. Kevés olajat öntünk bele.
Erős tűzön kezdjük pirítani a zöldségeket. Először a répát, szárzellert, retket majd pár perc elteltével a többi zöldséget is.
Sűrűn rázogatjuk, kevergetjük.
Ha kezdenek pirulni a zöldségek, hozzáadhatjuk a gyömbért fokhagymát, kevés szójaszószt, végül pár percig együtt párolunk mindent. Az utolsó fázisban hozzáadjuk az újhagyma zöldjét.
A fejes salátát a legvégén adjuk hozzá, mikor már a levettük a tűzről a serpenyőt. A zöldség melege kellemesen megfonnyasztja, kissé hőkezeli a leveleket.
Meghintjük az egész serpenyő tartalmát pirított szezámmaggal és kesudióval.
Szezonnak megfelelően állíthatjuk össze a zöldség köretet, abból tudjuk elkészíteni, amiből csak szeretnénk, amit csak megkívánunk!

Tálalás:
A szójás gyömbéres zöldségeket a lehető legforróbban tálaljuk, a kacsákat félbe vágjuk vagy csonttal, és így tálaljuk, vagy lefejtjük a combot és a mellét a szárnyával együtt.
Minden esetben a zöldség tetejére tesszük a sült kacsát.