Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Édesburgonya-tócsni füstölt pisztránggal

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

20 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Édesburgonya-tócsni füstölt pisztránggal
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 20 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

Az édesburgonyát meghámozzuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, néhány percig állni hagyjuk, ezután alaposan kinyomkodjuk, hogy minél szárazabb legyen. Egy nagy tálban összekeverjük két felvert tojással, a liszttel és a felkarikázott újhagymával. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.

Egy nagy serpenyőben felhevítjük a napraforgóolajat, amikor forró, két-két evőkanálnyit teszünk bele a masszából. Mindkét oldalán, kb. 4-4 perc alatt pirosra sütjük, utána konyhai papírtörlőn leitatjuk.
Az avokádó húsát krémesre pépesítjük a zöldcitrom levével és a reszelt héjával, olívaolajjal, csipet Cayenne borssal és sóval. Tálaláskor egy-egy kanálnyit teszünk a tócsnikra, majd ráhelyezzük a falatnyi darabokra szedett füstölt pisztrángot. A tetejét megszórjuk finomra aprított snidlinggel.