Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Édes almás kenyérfelfújt

Desszertek

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

80 Perc
(1)
Elkészítési idő
Nehézség
1 Pontszám
Édes almás kenyérfelfújt
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 80 Perc

A tojásokat tejjel, cukorral és vaníliás cukorral elkeverjük, és lapos tálba öntjük. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és nagy darabokra felkockázzuk. A narancs héjával, levével, a mazsolával és fahéjjal összekeverjük.

A zsemlyéket hosszában 3-4 szeletbe vágjuk. A felét a tojás-tej-mixbe rakjuk, amíg jól meg nem szívja magát, aztán kizsírozott lapos felfújtas tepsibe rendezzük. Az almák kétharmadát ezen szétterítjük. A maradék zsemleszeleteket beáztatjuk a maradék tojás-tej-mixbe, és szétterítjük az almaágyon.

A diót nagy darabokra aprítjuk. A maradék almával és vajjal kis csomókban a felfújtra szórjuk. Előmelegített sütőben 180 °C fokon kb. egy óra alatt ropogósra sütjük. Forrón vagy langyosan szervírozzuk. Tejszínhab vagy vaníliamártás illik hozzá.