Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Dinnye gazpacho ropogós krémfehérsajttal

Levesek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 Perc
(4)
Elkészítési idő
Nehézség
4 Pontszám
Dinnye gazpacho ropogós krémfehérsajttal
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 40 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Gazpacho
A klasszikus, spanyol, nyári leves egy lehetséges változata. A zöldségeket megtisztítjuk, a dinnyék héját és magjait eltávolítjuk.
A dinnyékből és az uborkából karalábévájó segítségével golyókat készítünk, ez lesz majd a levesbetét. A golyókat hűtőbe tesszük tálalásig.

Minden más zöldséget apró darabokra, a hagymát finomra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A bagetteket 200 °C-os sütőben aranybarnára pirítjuk. Az összes vágott zöldséget és gyümölcsöt, valamint a golyókból maradt maradék dinnyét, uborkát is egy nagy méretű turmixgépbe tesszük. Ízesítjük sóval, borssal, ecettel, hozzáadjuk a bazsalikomat, olívát és a pirított bagettet.
Simára turmixoljuk, megkóstoljuk, ha szükségesnek érezzük, még ízesítjük! Legyen pikáns és savas! Végül leszűrjük, tálalásig hűtőbe tesszük, a lehető leghidegebben tálaljuk.

Ropogós sajt
A sajtot vastagabb rudacskákra vágjuk, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban aranysárgára sütjük.

Tálalás
A gazpachót tányérba öntjük, belerakjuk az uborka- és a dinnyegolyókat. Egy kis bazsalikommal, frissen őrölt borssal és pár csepp olívával díszítjük. A forró és ropogós sajttal tálaljuk.