Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Dijoni mustárban-joghurtban pácolt csirkemell, marinált héjában sült burgonyával

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

80 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Dijoni mustárban-joghurtban pácolt csirkemell, marinált héjában sült burgonyával
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 80 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Csirkemell
A joghurtot, a magos dijoni mustárral, 2 evőkanál mézzel, pár csepp citromlével, reszelt citromhéjjal elkeverjük. A csirkemelleket a csontjáról lefilézzük, a bőrt rajtahagyjuk, de akár el is távolíthatjuk. Majd a filéket a joghurtos pácba beleforgatjuk, fóliával szorosan letakarjuk, hűtőszekrénybe tesszük.
Minimum egy, de még inkább két éjszakát pácoljuk.
A tálaláskor fogjuk frissen, serpenyőben, végül sütőben sütni.

Marinált sültburgonya
Egy kisebb méretű porcelánedény aljába 1cm vastagon sót hintünk. A só ágy tetejére tesszük a burgonyákat, majd 180 fokos sütőben addig sütjük, míg egy kést ellenállás nélkül tudunk a burgonyákba szúrni. Ez kb. 35-40perc.
Míg sül a burgonya, elkészítjük a marinádot.
A 2 evőkanál mézet kevés ecettel, sóval és borssal, kevés citromlével és reszelt héjjal elkeverjük, végezetül az olivát is hozzácsurgatjuk.
A kovászolni való uborkát durva reszelőn lereszeljük, a petrezselymet, a kaprot, snidlinget, piros húsú paprikát durvára daraboljuk, kevés citrom héját lereszeljük, ezeket is hozzá tesszük az ecet-olaj keverékhez.
Ha a sütőben elkészült a burgonya, kivesszük, nagyobb cikkekre vágjuk (héjával együtt). Forró serpenyőben kevés olajon alaposan megpirítjuk.
Forrón keverjük a zöldfűszeres-uborkás marinádhoz, hagyjuk néhány percet pihenni, míg a burgonya szív magába egy kis marinádot.
Langyosan tálaljuk, akkor a legjobb.

Tálalás
A csirkemelleket kivesszük a pácból, forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát megsütjük, sütés közben ízesítjük sóval.
Egy tepsi aljába sütőpapírt terítünk, erre helyezzük az elősütött csirkemellet, majd 180fokos sütőben sütjük további 6-8percet a csirkemellek vastagságától függően.
Ha elkészült, a melleket néhány percig pihentetjük, majd nagyobb darabokra vágjuk, végezetül a langyos, marinált burgonyával tálaljuk.