Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Csirkés paella kolbásszal és articsókával

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

60 Perc
(8)
Elkészítési idő
Nehézség
8 Pontszám
Csirkés paella kolbásszal és articsókával
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 60 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

Egy nagy serpenyőben vagy paella tálban felhevítjük az olajat, és a megsózott-borsozott csirkedarabokat mindkét oldalukon erősen körbepirítjuk. Kivesszük, és melegen tartjuk egy alufóliával.
A visszamaradt zsiradékban üvegesre dinszteljük a finomra vágott hagymát, a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a pirospaprikát,  majd felöntjük az alaplével.
Ezután megy bele egy kis babérlevél is. Ínyencek használhatnak sáfrányt vagy kurkumát is. Visszatesszük a csirkét. Kb. 20 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, a rizst, és elkeverjük.

Ezt követően viszont semmiképpen nem kevergetjük, inkább az egész edényt óvatosan forgatjuk, egyben mozgatjuk. Kb. 20-30 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul, és beszívja az összes folyadékot.
A főzés felénél hozzáadjuk az articsókát, nagyobb darabokra vágva.