Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Céklás burgonyafőzelék fokhagymás kelkáposztával

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

120 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Céklás burgonyafőzelék fokhagymás kelkáposztával
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 120 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

5 dl leszűrt húslevesben vagy vízben feltesszük főni a felkockázott  burgonyát, a főzővizet sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy babérlevelet. Miközben fő, felkockázzuk a sült céklákat. Ezt akár előző nap is el lehet készíteni: a céklákat megszórjuk kevés sóval, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal, majd egyesével, héjastul alufóliába csomagoljuk. 200 °C-os sütőben kb. 1–1,5 óra alatt puhára sütjük, a héja ezáltal könnyen eltávolíthatóvá válik.

Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott céklát. A tejfölt csomómentesre keverjük az étkezési keményítővel és néhány merőkanálnyi főzőlével, majd behabarjuk a főzeléket. Néhány perc alatt kissé besűrítjük, végül hozzáadjuk a citromlét, a mézet, és szükség szerint még sózzuk, borsozzuk. A rusztikus darabokra vágott kelkáposztát az újhagyma zöldjével együtt kissé megfonnyasztjuk a fokhagymás olívaolajon, majd a főzelékre halmozzuk.