Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Burgonyaleves lazac és garnéla betéttel

Levesek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

30 Perc
(3)
Elkészítési idő
Nehézség
3 Pontszám
Burgonyaleves lazac és garnéla betéttel
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A leveszöldséget, burgonyát és hagymát meghámozzuk. Finomra kockázzuk, és forró vajban megpirítjuk. Zöldségleves alappal felöntjük, sóval, borssal és citromhéjjal fűszerezzük és felfőzzük. Lefedve 20 percig lassan pároljuk.

Közben a lazacot és garnélát leöblítjük és leszárítjuk. A lazacot akkora darabokba vágjuk, hogy egyben a szájba férjenek, és sóval, borssal, citromlével fűszerezzük.

Kiveszünk valamennyi zöldséget és burgonyát a levesből, és félretesszük, a maradékot a levesben összepürésítünk, tejszínnel finomítjuk és ízesítjük. A lazackockákat, a garnélát és félre tett zöldséget beletesszük a levesbe és 5 percig együtt érni hagyjuk.

A kapor hegyét letépkedjük és felaprítjuk, fanyar tejszínnel elkeverjük, és 1-1 kanállal a leveses tányérokba tesszük.