Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Balatonszemesi kovászos uborka krémleves

Levesek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

20 Perc
(5)
Elkészítési idő
Nehézség
5 Pontszám
Balatonszemesi kovászos uborka krémleves
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 20 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg vizet, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Erős teljesítményű robotgéppel vagy botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, szükség szerint átszűrjük.
Néhány órára (esetleg egész éjszakára) behűtjük.
A tetejére ropogós pörcöt szórunk, amelyhez serpenyőben kisütjük a feldarabolt bacont, konyhai papírtörlőn leitatjuk.

A levest jégbe hűtve, némi jófajta olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Adhatunk hozzá fokhagymás pirítós kockákat is, vagy friss zöldfűszereket, amelyekkel ki-ki ízlése szerint gazdálkodhat.