Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Ázsiai, zöldséges pirított tészta szójaszósszal, sült tojással

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 Perc
(5)
Elkészítési idő
Nehézség
5 Pontszám
Ázsiai, zöldséges pirított tészta szójaszósszal, sült tojással
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Lobogó, enyhén sós vízben maximum 2-3 percig forrázzuk wokban tésztát, majd leszűrjük. Hideg vízben hűtjük és kissé átöblítjük. Kevés wok olajat locsolunk rá, hogy ne tapadjon össze, majd félretesszük.
Palacsintasütőbe csurgatjuk a felvert tojást, és mint egy palacsintát, mindkét oldalát megsütjük. A tojást több részletben süssük, hogy ne legyen omlettszerű, vastag! Ezután vékony csíkokra felvágjuk és félretesszük.

A zöldségekkel folytathatjuk a munkát. Ezeket, a fokhagymát és a gyömbért tűzforró, füstölgő serpenyőben, kevés thai wok olajon, hirtelen pirítjuk. Ha a zöldségek megpirultak, hozzáadhatjuk a tésztát. Tovább pirítjuk, hogy a tészta is picit odakapjon, de ügyeljünk, hogy ne kevergessük túl sűrűn, legyen a tésztának ideje pirulni.

Néhány perc elteltével, ha már minden megpirult, szójaszósszal, hoi sin szósszal, chiliszósszal, szezámszósszal ízesítjük. A szószok arányával tetszőlegesen játszhatunk, a lényeg, hogy legyen szaftos, krémes a tészta állaga, de ne is álljon meg alatta a szósz. A chiliszósz mennyiségét a saját ízlésünk szerint adagoljuk.

Rengeteg frissen vágott újhagymát, aprított pörkölt kesudiót, limelét teszünk bele, és elkeverjük. Végül a csíkokra vágott sült tojást is hozzáadjuk (ilyenkor már nem pirítjuk). Azonnal, forrón, mélytányérban találjuk. Néhány gerezd lime-ot is mellékészíthetünk, amivel megcsepegtethetjük a tésztát. Autentikusan, pálcikával célszerű fogyasztani.