Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Az én parasztreggelim: „Bökdösött” tojás körözöttel töltött paprikával és zöldségekkel

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

40 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Az én parasztreggelim: „Bökdösött” tojás körözöttel töltött paprikával és zöldségekkel
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 40 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Zöldségek
Minden zöldséggel előkészülünk, tálkákba készítjük. A koktélparadicsomot és a retket megmossuk, a paradicsomot félbe, a retket pedig cikkekre vágjuk, kis tálkákba rendezgetjük. Az újhagyma zöld végét bevagdossuk, majd hideg vízben átöblítjük, ezt is tálkába tesszük. A lila hagymát megtisztítjuk, félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. Csipet sót, cukrot, csurranásnyi ecetet adunk hozzá, hagyjuk picit összeesni, majd ezt is tálkába tesszük. Két darab TV paprikákat a szárral együtt félbevágunk, a magházat eltávolítjuk, ügyeljünk arra, hogy a szár rajta maradjon, ezekbe a fél paprikákba fogjuk tölteni a körözöttet.

Körözött
A túrót, camembert sajtot (a penészes héja nélkül) egy tálkába áttörjük, majd annyi tejfölt és szobahőmérsékletű vajat adunk hozzá, hogy ne legyen túl száraz, de ne is legyen folyós. Kellemes, kenhető állagúra készítjük. Majd ezt követően hozzáadjuk a köményt, sót, őrölt fűszerpaprikát, finomra vágott sonkahagymát, reszelt fokhagymát. Alaposan elkeverjük. A félbevágott paprikákba töltjük a krémet, elsimítjuk, fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk.

„Bökdösött” tojás
A burgonyát négybe vágjuk, majd a negyedeket vékony szeletekre. A kolbászt vékony karikára, a szeletelt baconszalonnát és parasztsonkát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát és a maradék két paprikát félbe, végezetül vékony szeletekre vágjuk. Minden alkotóelemet külön-külön pirítunk le olajon, és ha megpirultak, kivesszük a serpenyőből, majd egy lapos tányéron mindet félretesszük! (A parasztsonka felét pirítjuk csak le, a másik felét frissen hagyjuk!)
Ha végeztünk a pirítással, összekeverhetünk mindent a forró serpenyőben, majd ráönthetjük az időközben felütött, de nem összekevert egész tojásokat! Laza mozdulatokkal készítjük a rántottát, a tojássárgáját olykor „megbökjük”, hogy a fehérjével óvatosan keveredjenek. (Innen kapta a nevét.)
Lágy, „fehér és sárga” rántottát készítünk, amit azonnal tálalunk.

Tálalás
A bökdösött tojást a serpenyőben tálaljuk, tetejét megszórjuk finomra vágott snidlinggel, fűszerpaprikával és a csíkokra vágott parasztsonka másik felével. Friss zöldségekkel, pácolt lila hagymával és a körözöttel töltött paprikával kínáljuk, lehetőség szerint fadeszkán: igazi parasztreggeli.