Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

A „legfinomabb” sültcsirke tepsis gyökérzöldségekkel

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

120 Perc
(2)
Elkészítési idő
Nehézség
2 Pontszám
A „legfinomabb” sültcsirke tepsis gyökérzöldségekkel
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 120 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. A csirkét kívül-belül alaposan sózzuk, borsozzuk. A belsejébe tesszük az egész fokhagymagerezdeket, a hagymát és a kakukkfüvet. 5 dkg kacsazsírt egyenletesen - a bőre alatt is - a csirkébe masszírozunk. A csirke lábát összekötjük konyhai kötözőzsinórral (ez fontos, mert egyrészt esztétikusabb lesz, másrészt ez védi a mell oldalsó részét a kiszáradástól). Egy nagy hőálló tálba vagy tepsire szórjuk a meghámozott, egyforma darabokra vágott zöldségeket, valamint a keresztben félbevágott fokhagymát. Meglocsoljuk a kacsazsír másik felével, sózzuk, borsozzuk. Ráültetjük az előkészített csirkét, mellével lefelé. 20 percig sütjük, majd a hőfokot levesszük 200 Celsius-fokra. További 50 percig sütjük, közben egyszer félidőben megfordítjuk, hogy mellével felfelé süljön.

Szeletelés előtt legalább 20 percig pihentetjük.