Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Vigyen egy kis fűszert a nyárba!

13-06-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Vigyen-egy-kis-fuszert-a-nyarba

Vigyen egy kis fűszert a nyárba!
« Vissza
Social Share logo

Vigyen egy kis fűszert a nyárba!

A zamatos, érett paradicsom a legnyáriasabb ételek főszereplője. Természetesen a mediterrán és a dél-amerikai országok konyháiból sem hiányozhat, számos hagyományos étel alapja és fő összetevője a paradicsom. A mexikói konyha is számos paradicsomos finomságot tartogat, próbálja ki Ön is receptjeinket, vigyen egy kis fűszert a nyárba!

Mexikói paradicsom

A salsa a spanyol szósz (salsa) szóból kapta a nevét, a mártogatós szószok gyűjtőneveként terjedt el a világban, leginkább a mexikói konyhának köszönhetően, ami számos pikáns, friss szószt használ a tradicionális ételekben. Hagyományosa a salsa mozsárban összetörve készült, de legtöbben ma már robotgéppel aprítva készítik. A guacamole, az avokádó alapú szósz mellett a legelterjedtebbek a paradicsomos verziók, ízlés szerinti csípősségűre bekeverve, ez a két szósz kihagyhatatlan például egy igazi mexikói, tépett sertéshússal töltött taco készítésekor.

Mi magunk is készíthetünk salsát, a kellemesen pikáns paradicsomsalsa például nagyszerűen illik az extrémen sajtos quesadillához. Ha éppen csak egy kis nassolnivalóra vágyunk, készítsünk sajttal sült tortilla chipset, csípős, házi mexikói mártogatóval!

Laktató, elképesztően paradicsomos és ízgazdag fogás a hortobágyi palacsinta mexikói unokatestvére, a töltött, majd szósszal sütött enchiladas, a mexikói húsos palacsinta. A megmaradt csirkesült felhasználására is nagyszerű recept, igazán könnyű elkészíteni, és az egész család rajongani fog érte, próbálja ki Ön is!

További mexikói receptjeinket itt találhatja, ha pedig tetszett a cikkünk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!