Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Végre itt a kirándulóidő!

09-03-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Vegre-itt-a-kiranduloido

Végre itt a kirándulóidő!
« Vissza
Social Share logo

Végre itt a kirándulóidő!

Bár a héten többször előbukkant napos idő átmenetileg szürkévé és esőssé változott, szerencsére a hétvégén ismét napos és langyos időjárás lesz. Beköszöntött a tavasz, egyre tovább van világos, a napsütéses időben pedig végre igazán jól esik sétálni egyet a friss levegőn, és gyönyörködni az ébredő természetben. Szervezzenek a hétvégére Önök is egy rövid sétát vagy túrát a szabadban, az egész jövő hetüket garantáltan feldobja majd!

Természetesen egy kirándulás sem lehet teljes egy kis útravaló elemózsia nélkül. A klasszikus rántott húsos zsemlén és fasírton túl számtalan lehetőségünk van különleges, magunkkal vihető ételeket készíteni, amit a kirándulótársak biztosan hálásan fogadnak majd!

A szendvics biztos megoldás, ha kirándulásra készülünk. Ha azonban valami újdonságra vágynak, érdemes kipróbálni az amerikai klasszikust, a BLT szendvicset, mely a benne található rengeteg zöldségnek köszönhetően igazi tavaszi ízélményt nyújt! Kifejezetten csomagolás- és túrabarát étel Mautner Zsófi formabontó, egészben sült, sonkás-sajtos piknikszendvicse. Gyorsan elkészíthető, és még langyosan érdemes elcsomagolni, úgy a legfinomabb! A horvát klasszikus, a burek is kitűnően alkalmas arra, hogy feltöltse energiával a túrázókat. Ez a sonkával, sajttal és fetával készülő változat mindenki kedvence lesz.

Ha nem szeretnénk szendvicset készíteni, egy gyors péksütemény is biztos megoldás lehet. Ha marad egy kevés a túráról, a jövő heti tízórai is megoldódik. A sajtos rúd gyerekkorunk óta mindenki kedvence, Széll Tamás pedig természetesen ezt is tökélyre fejlesztette. A mellé tálalt köményes-sajtos mártogatót is érdemes elkészíteni és magunkkal vinni, igazán feldobja! A sokféle fűszerrel gazdagított ropogós fetasajtos tekercset vegetáriánusok is fogyaszthatják, azoknak, akik húsra vágynak pedig gombás-húsos hasét érdemes készíteniük, ami a kömény és római kömény párosától igazán ízletes lesz.

Ha tetszett a cikk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!