Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Ünnepeljük a hölgyeket!

08-03-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Unnepeljuk-a-holgyeket

Ünnepeljük a nőket! - Édes finomságok nőnapra
« Vissza
Social Share logo

Ünnepeljük a hölgyeket!

A nemzetközi nőnap a női egyenjogúsági mozgalmakból alakult ki, mára a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja. Minden évben március 8-án tartják világszerte, Magyarországon 1948 óta ünnepeljük.

Hagyományosan a nők ezen a napon virágot kapnak a férfiaktól, de miért ne lephetnénk meg a nőket idén a virág mellett valamilyen saját készítésű édességgel is? Összegyűjtöttünk pár, könnyen elkészíthető édességreceptet, a végeredmény biztosan minden női szívet megdobogtat majd!

A hagyományos palacsintát számos kiegészítővel feldobhatjuk. A túrós és kakaós tölteléken túl érdemes újdonságokkal is kísérleteznünk. Elegáns desszert például a Crêpes Suzette, a francia narancslikőrös palacsinta, ami vajas, narancsos, narancslikőrös mártással készül, amit egyes helyeken flambírozva tálalnak – a likőr meggyújtásával a szósz extra karamellizált ízt kap, és az alkoholtartalom egy része eltűnik – otthon természetesen legyünk a flambírozással különösen körültekintőek!

Egy kicsit kevésbé látványos, ám szintén nagyon különleges fogás a gyömbéres-banános palacsinta, ami egy amerikai típusú palacsinta, a magyar verziónál vastagabb tésztával készül. Kevésbé édesszájúaknak remek ajándék lehet a sós-édes, amerikai mogyoróvajas keksz, ami nagyon gyorsan összeállítható, és pár napig eláll – már persze ha marad!

Ha van otthon goffrisütőnk, készíthetünk zöldcitromos ostyát is, kókuszos őszibarackkal tálalva – külön plusz, ha esetleg szív alakúakat tudunk készíteni!

A csokoládéval biztosan nem foghatunk mellé. A brownie gyorsan elkészül, és nem igényel nagy tapasztalatot. Készíthetjük kávéval és aszalt meggyel feldobva, de akár lisztmentes verzióban is, egy csipet chilivel és fahéjjal pikánsabbá téve.

Ha tetszett a cikk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!