Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Tüzes mediterrán finomságok

04-05-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Tuzes-mediterran-finomsagok

Tüzes mediterrán finomságok
« Vissza
Social Share logo

Tüzes mediterrán finomságok

A spanyol konyha sokszínű, változatos, és mindenek felett tüzes, mint a spanyol napsütés. Számos kultúra volt hatással a különböző spanyol régiók konyhaművészetére, a mór és római befolyás volt a legjelentősebb. Sok zöldséget használnak az ételekben, elengedhetetlen hozzávalók a burgonya, bab, a paprika és a paradicsom, illetve az olívaolaj, ami nélkül szinte elképzelhetetlen egy-egy spanyol fogás. Készítsenek Önök is el egy igazi ibériai fogást szakácsaink receptötletei alapján!

A spanyol nemzet nem a sietősségről híres. Igazi ráérős hétvégi reggelit készíthetünk katalán módra mi is, ha spanyol omlettet készítünk paradicsomos pirítóssal. A spanyol omlett alapja a burgonya és a paprika, így igazán laktató fogás, amit akár egyszerű vacsoraként is elkészíthetünk.

A chorizo, a jellegzetes spanyol kolbász számos ételhez illik, hétköznapi alapanyagokat is könnyen feldob, így egy egyébként egyszerű fogást is könnyen spanyol lakomává változtat. Próbálják ki a héjában sült töltött burgonyát chorizoval és Manchego sajttal töltve, akár magában, akár gazdag köretként, szárnyasok mellé. A magyar paprikáshoz közel álló, de mégis ízig-vérig spanyol egytálételt kapunk, ha elkészítjük a villámgyors csicseriborsó-paprikást, chorizóval és buggyantott tojással. Mindössze 20 perc alatt elkészül, a csicseriborsó tápanyagokban gazdag és kifejezetten ízletes hüvelyes, amit érdemes beépíteni az étrendünkbe, ez a recept remek alkalom, hogy Ön is kipróbálja!

A spanyolok rengeteg narancsot termelnek és fogyasztanak. Igazi mediterrán hangulatú fogás a narancsos-olajbogyós csirkecomb, ami mellé édesburgonyából készül pürét érdemes készíteni, ami remekül harmonizál a narancsok ízével.

A vegetáriánusok számára a mediterrán sült pontypatkót ajánljuk, amit a zöldségágy mellett a sáfrányos fűszervaj tesz igazán spanyollá.

A tradicionális spanyol rizsételről, a paelláról sem szabad megfeledkeznünk, ha a spanyol konyha remekeit vesszük sorra. Szakácsaink saját értelmezésükben készítették el ezeket az ételeket Önöknek: Mautner Zsófi csirkecombbal, kolbásszal és articsókával gazdagított paellát készített, Széll Tamás pedig egy sütőben sült, tavaszi zöldségekben bővelkedő variációt ajánl Önöknek, amit magában vagy köretként is fogyaszthatnak – bármelyikre is essen a választásuk, mindenképp érdemes kipróbálniuk ezeket a szuper egytálételeket!

Ha tetszett a cikkünk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!