Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Télűző ételek

03-02-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Teluzo-etelek

Télűző ételek
« Vissza
Social Share logo

Télűző ételek

A farsang számos ősi népszokással van kapcsolatban, egyes elemei megőrizték a pogány téltemető, tavaszváró ünnepek rítusait. Egyet jelent a rövid nappalok és a tél végével, a bálokkal, az ünnepléssel, és természetesen a vidám összejöveteleket kísérő evés-ivással. 

Télűző ételek

Ilyenkor bőséges, húsban gazdag fogások, kiadós levesek és édességek kerülnek az asztalra. A kocsonya és a disznótoros mellett a farsangi fánk is az ünnepi ételsor része. Miközben azon gondolkozunk, milyen jelmezt válasszunk az idén, érdemes megtervezni a vendégváró menüt is! Ehhez adunk most egy kis segítséget.

Igazi ünnepi előétel a füstölt csülök pástétom főtt burgonyával és mustáros-csemegeuborkás öntettel. Farsang idején nem kell olyan komolyan venni a dolgokat: a paradicsomszószos mozzarellából, a paradicsomsüveges tojásból készíthetünk pl. egy Bolondgomba nevű fogást, mellé pedig Boszorkánykoktélt kínálhatunk (amit a felnőtteknek akár egy kevés vodkával is megbolondíthatunk).

Ha a tartjuk a hagyományokat, és egy hatalmas lakomát szeretnénk csapni a böjt kezdete előtt, a grillezett tarját, ropogós karajt és hagymás combot is tartalmazó sertéssültes tálat érdemes elkészíteni.

A tonhalas tacót nagyon könnyű „összedobni”, és ha külön-külön szervírozzuk a tonhalsalátát, a salsát és a taco-lapokat, mindenki összeállíthatja a saját ételét az asztalnál.

Kétségtelen, hogy a farsang legnépszerűbb desszertje a fánk, de ha szeretnénk egy kis változatosságot, próbáljuk ki a legfinomabb linzertortát, vagy a lepke alakú süteményt!

Olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!