Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Téli vitaminbombák: friss zöldségek és gyümölcsök

27-01-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Teli-vitaminbombak-friss-zoldsegek-es-gyumolcsok

Téli vitaminbombák: friss zöldségek és gyümölcsök
« Vissza
Social Share logo

Téli vitaminbombák: friss zöldségek és gyümölcsök

Tél végére kimerülnek a vitaminforrásaink, ezért ilyenkor különösen fontos, hogy sok friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. 

Téli vitaminbombák: friss zöldségek és gyümölcsök

A turmixok feltöltenek energiával, és rengeteg fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Akkor érjük el a legjobb hatást, ha a trópusi gyümölcsös és a „haragos zöld” turmixokat naponta váltogatjuk. Az utóbbi ital neve senkit ne ijesszen el, az ital a színét a bébi spenótnak köszönheti. A recepteket nem kell kőbe vésett szabályként értelmezni, legyünk kreatívak, játsszunk az alapanyagokkal! Fontos, hogy a turmixokat a lehető legfrissebben fogyasszuk el!

Az ananász, a grapefruit és a vérnarancs a legkomorabb téli estét is fel tudják dobni. Az egzotikus téli gyümölcsbólét felnőtteknek alkoholos változatban is elkészíthetjük.

A trópusi gyümölcsök mellett a kevésbé ismert gyökérzöldségeket is érdemes beiktatni az étrendünkbe, a sárgarépa mellett a zellergumó, vagy a petrezselyemgyökér is szuper egészséges, szezonális alapanyagok. Ez a frissítő zöldségleves nemcsak nagyon finom, hanem igazi náthagyilkos fogás, a narancsos zöldségkrémleves pedig a legjobb választás egy szabadtéri téli program után.

A karfiol szólóban szintén nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, pedig nagyon egészséges, és rengeteg fontos tápanyagot tartalmaz. Egészben sütve és izgalmas „köretekkel” - citromos-kurkumás joghurttal, petrezselymes citrus salsával, stb., - azonban különleges vendégváró fogás.