Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Tavaszköszöntő menü

23-03-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Tavaszkoszonto-menu

Tavaszköszöntő menü - Ünnepelje meg Ön is az új évszak beköszöntét!
« Vissza
Social Share logo

Tavaszköszöntő menü

A hosszú hideg tél után végre tagadhatatlanul beköszöntött a tavasz. A természet újraéled, a fák rügyekbe borultak, madárcsicsergés szól mindenhol, és már az első igazán tavaszi zöldségféle, a medvehagyma is megjelent. Ünnepeljük ezen a hétvégén a tavasz beköszöntét egy igazi tavaszi menüvel!

Az előételünk már a nevében is tavaszi. A tavaszi tekercsek a beléjük tekert roppanós zöldségektől lesznek igazán finomak, a melléjük kínált mártogatókat pedig kedvünk szerint ízesíthetjük, személyre szabhatjuk.

Akik inkább levest szeretnek előételként fogyasztani, próbálják ki a forró, enyhén csípős zöldséglevest. Ez a pikáns leves a csípősségének, a gyömbérnek és a lime-nak köszönhetően igazán frissítő fogás!

Főételnek készítsünk cayenne borsos sertésfalatkákat, amit sült zöldségágyon, sütőtökkel, rukkolával és tökmaggal fogyasszunk. A rukkolának köszönhetően ez is friss fogás, valamint vendégváró fogásnak is nagyszerű.

A desszerttel már-már a nyár felé kacsintgathatunk, hiszen közeledik az eperszezon is: a lágy tejbegrízt félig sült és friss eperraguval keverve isteni nyalánkságot kaphatunk, amit az amarettós keksz és a fahéj koronáz meg. Igazán különleges kombináció, próbálják ki Önök is!

Ha tetszett a cikk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!