Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Színes tojásételek az ünnepi asztalra

07-04-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Szines-tojasetelek-az-unnepi-asztalra

Színes tojásételek az ünnepi asztalra
« Vissza
Social Share logo

Színes tojásételek az ünnepi asztalra

Azt ugyan nem tudjuk, hogy a tyúk vagy a tojás volt-e előbb, az azonban biztos, hogy a tojás ételeink és étkezésünk egyik fő eleme. Számtalan formában fogyasztjuk, nemcsak húsvétkor, ám ilyenkor kerül a figyelem középpontjába. Összegyűjtöttük Önöknek tojásos receptjeinket inspirációul, hogy az ünnepi asztalra valami különleges tojásétel kerülhessen ebben az évben!

A húsvéti reggelek főszereplője lehet egy különleges tojáslepény. Tápláló és mégis izgalmas fogás, hiszen a tojás mellett zöldségek és fűszerek is bőséggel megtalálhatók benne. A hagyományos katalán tojáslepény kevés hozzávalóval készül, a burgonya és tojás elsőre egyszerűnek hangzó, de meglepően finom párost alkot. Mautner Zsófi sonkás-tormás tojáslepénye kifejezetten húsvétra szabott verzió, és mindenképp érdemes kipróbálni a sonkás-paprikás tojáslepényt is. A lepények hamar elkészülnek, és egy könnyű salátával kínálva akár egy teljes fogást is kitehetnek.

A tojás és a lecsó nálunk is hagyományos páros, ám a közel-keleten is tradicionális fogást készítenek belőlük: ez a shakshouka, a közel-keleti tojásos lecsó, ami fűszerezésében a magyarosnál kicsit pikánsabb, de mindenképp érdemes egyszer kipróbálni! Akik a hagyományos lecsót kedvelik, készítsék el Mautner Zsófi sütőben sült, lecsós tükörtojását.

A bökdösött tojás furcsán hangozhat, azonban egy laktató, férfias, kolbásszal és zöldségekkel dúsított ételt takar. Vegetáriánusoknak főétel, de a sonka mellett akár köretként is szuper lehet a serpenyős hagymás burgonya, a tetejére ütött tojással.

Aki hagyományos, egyszerű tojásételt szeretne készíteni, mindenképp próbálja ki Széll Tamás receptjét a tökéletes világos rántottához, vagy Mautner Zsófi mimózatojás receptjét, amivel az egyszerű zöldségételek, például a spárga kaphatnak új színt. A maradék főtt tojás felhasználásának egyik legegyszerűbb módja, ha tojáskrémet készítünk, amit akár karfiollal is feldobhatunk, hogy még egészségesebb legyen.

Ha tetszett a cikk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!