Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Széll Tamás

19-04-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Szell-Tamas

« Vissza
Social Share logo

Széll Tamás

Széll Tamás az egyik legtehetségesebb és legjobb magyar séf. Kilenc évig az Onyx étterem konyhafőnöke, ahol főztjét 2011-ben egy Michelin-csillaggal jutalmazta a világhírű étteremkalauz. Pályájának másik csúcspontját a 2017-es Bocuse d’Or verseny jelenti. Miután a 2016-os, Budapesten rendezett európai döntőn győzelmet aratott, 2017-ben, a lyoni Bocuse d’Or világdöntőn a magyar csapattal a 4. helyezést sikerült elérniük, valamint hazahozták a megtisztelő legjobb hústál különdíját, és a legjobb poszterért járó elismerést is.

Séfünk gyerekkora óta szakácsnak készült, ízlését édesanyja és nagymamája házias főztje határozta meg, ehhez jött a képzése során szerzett gyakorlat, valamint a neves külföldi éttermekben gyűjtött tapasztalat. Tamás higgadt, szerény, ugyanakkor határozott személyiség, ha akad egy kis szabadideje, felkapja a pecabotot, és meg sem áll az első horgásztóig. Szenvedélyes filmrajongó, imádja a jó pizzát, de egy vadregényes kalandtúrától sem retten meg.

Perfekcionista, precíz, ételeit maximális alázattal és fegyelemmel készíti. Receptjeit is ez jellemzi, legyen szó egy éttermi eleganciával bíró fogásról, vagy akár a nagymamája receptje alapján készülő, zseniális szilvás gombócról.

Jelenleg a Stand25 bisztró társtulajdonosa, ahol hagyományos piaci környezetben, szabad szellemben, mindig egy kis Széll Tamás-féle csavarral igyekszik a magyar konyha remekeiből ihletet meríteni.