Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Süssünk valami finomat!

30-03-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Sussunk-valami-finomat

« Vissza
Social Share logo

Süssünk valami finomat!

A húsvéti ünnepekre felkészülés a tojásfestés és a süteménykészítés időszaka. Ilyenkor inspirálódunk, recepteket gyűjtögetünk, hogy finom édességekkel lephessük majd meg szeretteinket az ünnepek alatt. Ehhez szeretnénk Önöknek segítséget nyújtani, így összegyűjtöttük néhány kedvenc süteményreceptünket.

A profiterol francia eredetű desszert, az éclair fánkhoz hasonlóan égetett tésztával készül, édes krémmel töltve. Mautner Zsófi egy könnyed, túrókrémmel töltött és csokiöntettel locsolt verziót ajánl a közelgő ünnepre. Széll Tamás is puffancsokat sütött, ám ő más módszerrel, mogyorós tésztával készíti a megtölthető süteményeket, amiket vaníliával kikevert sajtkrém és vörösboros gyümölcsök tesznek ízletes és komplex desszertté.

Akik a hagyományos süteményeket kedvelik, próbálják ki Zsófi vaníliás-mákos darázsfészek receptjét, a bátrabban kísérletezőknek pedig a fűszeres ananászos csigát ajánljuk, amit a kardamom különleges íze tesz ünnepivé. A klasszikus almás rétes is teljesen megújult formában kerülhet az asztalra, ha követjük Tamás receptjét, és „nagyon gazdag” almás rétest készítünk túrókrémmel.

Ha gyorsan összeállítható desszertet keresnek, érdemes elkészíteniük gyermekkorunk egyik klasszikusát, a csokis keksztortát. Nagyon gyorsan összeállítható, de fontos, hogy hagyjunk időt neki megszilárdulni a hűtőben! A brownie is hamar elkészíthető sütemény, ráadásul nem lőhetünk vele mellé: a csokoládét (majdnem) mindenki szereti. Mi egy kávéval és meggyel megbolondított brownie verziót ajánlunk a húsvéti étkezések mellé.

A húsvéti asztal méltó dísze lehet egy saját készítésű torta. A narancsos máktorta könnyed, vaníliás mascarponekrémmel bármilyen étkezés méltó befejezése, a joghurtos-fűszeres almatorta különleges, fűszeres íze pedig remekül passzol a húsvéti sonkához.

Még több desszertet találhat itt, ha pedig tetszett a cikk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!