Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Retró kedvenceink kicsit másképp

26-01-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Retro-kedvenceink-kicsit-maskepp

Retró kedvenceink kicsit másképp
« Vissza
Social Share logo

Retró kedvenceink kicsit másképp

Szinte mindenki emlékszik arra, milyen jól esett nyáron egy üveg hűs Traubisoda, a hideg napokon a Télifagyi vagy a túrókrém, és mennyivel finomabb volt a vajas kenyér, ha maciméz is került rá. Gyerekkorunk meghatározó ízei most is elérhetők, és arra is van mód, hogy otthon is elkészítsük őket.

Retró receptek

A teák Olympos citromízesítővel készültek a menzán, amikor pedig olvasni tanultunk, lelkesen gyűjtöttük az ABC tejcsoki papírjait. A nagyszülőknél mindig volt egy csomag Dunakavics vagy francia drazsé, Ági szörp vagy vajkaramella, és „igazi” kávét is ihattunk, mint a felnőttek, a Macikávénak köszönhetően. A Kecskeméti sütőtök-italra és a Queen Colára talán már csak egy korábbi generáció emlékszik, de a medvecukor, vagy a Detki mézes linzer mindenkinek ismerős lehet. A retró édességek, italok, harapnivalók legkedvesebb emlékeinkhez kötődnek, most itt az alkalom, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit!

Gyerekkorunk kedvenc uzsonnája, a túrókrémes kifli 10 perc alatt elkészíthető, a darált dió pedig izgalmassá teszi a megszokott ízt. A felejthetetlen balatoni nyarakat idézi a burgonyás lángos, amire egy kicsit gazdagabb feltét, tejfölös túró és pirított szalonna kerül. Gyerekkorunk kedvencét, a szilvás gombócot Széll Tamás egy kicsit modernebb változatban, könnyű fahéjhabbal készíti, a krémtúrót pedig mézzel és egy fehérboros-vaníliás almakompóttal teszi különlegessé.