Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Receptek ráérős húsvéti reggelekre

06-04-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Receptek-raeros-husveti-reggelekre

Receptek ráérős húsvéti reggelekre - Finom falatok közös tojásfestéshez
« Vissza
Social Share logo

Receptek ráérős húsvéti reggelekre

A húsvéti hosszúhétvégék egyik fénypontja a ráérős reggeli vagy tízórai, amit családi körben fogyasztunk el, esetleg közös tojásfestés és vidám beszélgetés mellett.

A húsvét legjavát foglalja össze Mautner Zsófi húsvéti sonkás-tormás tojáslepénye, hiszen minden finomság benne van: sonka, torma, zöldborsó, tojás, és az elmaradhatatlan medvehagyma is. Ha a füstölt húsok közül idén a csülköt választjuk, érdemes lehet elkészítenünk Széll Tamás füstölt csülökpástétom receptjét: ha előre elkészítjük, az ünnep alatt folyamatosan rendelkezésünkre áll majd a pástétom, amit bármikor bevethetünk különböző köretekkel, vagy szendvicsben is reggelire.

Az egészséges szendvicskrémek gyorsan és könnyen összeállíthatók, pillanatok alatt finom szendvicseket készíthetünk segítségükkel. A húsvéthoz természetesen a tojáskrémek illenek a legjobban, próbálják ki a joghurtos-snidlinges tojáskrémet, ami magvas péksüteményen érvényesül a legjobban, vagy akár a tojásos karfiolkrémet, aminek a petrezselyem és a citromlé ad extra frissességet. Ha húsos szendvicsre vágyunk, érdemes elkészíteni a parasztsonkás szendvicset, házi remoulade mártással – ez a mártás több húsvéti ételhez remekül illik, mindenképpen próbálja ki!

Ha a sonka után valami húsmentesre vágynánk, próbáljuk ki a kétszer sült burgonyát, körözöttel és pácolt lila hagymával, valamint harsogó friss tavaszi zöldségekkel: retekkel, újhagymával.

Ha gyerekeknek készítjük a reggelit, érdeme valamilyen vidám ötlettel feldobni azt: készítsünk bolondgombát, azaz tojásokat paradicsomsüveggel. A csöppségek odáig lesznek érte!

Ha van otthon gyümölcsfacsarónk, a húsvéti reggelit legjobban egy házi készítésű, gyömbéres répaitallal öblíthetjük le – a gyömbért adagoljuk ízlés szerint, óvatosan: könnyen válhat csípőssé az ital, ha túl sokat teszünk bele!

Ha tetszett a cikk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!