Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Pastalakoma

27-02-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Pastalakoma

Pastalakoma - Isteni olasz tésztaételek
« Vissza
Social Share logo

Pastalakoma

Spagetti, lasagne, penne, gnocchi… az olasz tészta ezerféle alakot ölthet. Közös azonban, hogy pár hozzávaló hozzáadásával isteni olasz lakomákat készíthetünk belőlük. Próbálják ki receptjeinket a héten, és varázsoljon igazi tésztalakomát otthon vacsorára!

Az egyik legegyszerűbb olasz tésztaétel a spagetti „Puttanesca” módra, azaz az örömlányok spagettije, ami kapribogyóval és szardellával ízesített pikáns szósszal készül. Kevés hozzávalóból áll, gyorsan elkészíthető, igazi alap olasz étel, amit mindenképp érdemes kipróbálni!

A penne sokak kedvence – ez a spenóttal és póréhagymával készülő változat hamar összeállítható, ha pedig lehagyjuk róla a baconszalonnát, még vegetáriánusok is fogyaszthatják. A póréhagyma és a spenót párosítása pedig kicsit közelebb hozza a tavaszt. A szalonnás-paradicsomos penne sütőben elkészítve még tartalmasabb és különlegesebb fogás, bár egy kicsivel több munkát igényel az elkészítése, igazán megéri!

A gnocchi krumpli alapú olasz tésztaféle, a magyar nudli távoli rokona. Széll Tamás kétféle sajttal – Montagio Frescóval és Asagio d’Allevóval –, illetve pármai sonkával és dióval készített mártással készíti, így igazán nagyszerű fogás lesz belőle, ami akár egy hétvégi ebéd vagy vacsora sztárja is lehet!

A lasagne nem csak marhahússal készülhet. A zöldséges lasagnét elkészíthetjük a hagyományos, rétegzett módon is, ahogy Mautner Zsófi csinálja, vagy a tésztalapokat akár szabadon el is rendezgethetjük az ételben – így lasagnettét kapunk. Nézze meg Széll Tamás lasagnette receptvideóját, és kísérletezzen Ön is az olasz tésztaételekkel ezen a héten!

Olasz receptjeinket itt találhatja, ha pedig tetszett a cikk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!