Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Olaszország az Ön konyhájában

08-12-2016

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Olaszorszag-az-On-konyhajaban

Olasz receptösszefoglaló
« Vissza
Social Share logo

Olaszország az Ön konyhájában

Itália ízei

Az olasz konyhát senkinek sem kell bemutatni: mindenki találkozott már a laktató tésztaételekkel, csábító pizzákkal, a kitűnő minőségű alapanyagokat kreatívan felhasználó konyhával.

Szakácsaink receptjeinek segítségével egy napra Ön is odavarázsolhatja Olaszországot a konyhába, és olyan ételeket készíthet, melyekre egy igazi mamma is elismerően bólintana.

SÜLT BROKKOLI BIVALYMOZZARELLÁVAL ÉS PÁRMAI SONKÁVAL

A hagyományos paradicsom és mozzarella párosításon Zsófi csavart egyet, és egy sok helyzetben bevethető, könnyen elkészíthető, elegáns előételt készített, melyben a szokásos főzés vagy párolás helyett a sütőben ropogósra karamellizált brokkolit isteni bivalymozzarellával és pármai sonkával párosítja.

BRUSCHETTA MOZZARELLÁVAL

A bruschetta tradicionális olasz antipasto (előétel), eredeti formájában fokhagymával bedörzsölt pirított kenyérszeleteket locsolnak meg olívaolajjal és szórnak meg sóval. Számos változata ismert, mi egy mozzarellával és paradicsommal készülő variációt ajánlunk, mely akár könnyű vacsora is lehet, illetve gyorsan elkészíthető vendégváró.

ZÖLDSÉGES-PARADICSOMOS LASAGNETTE PARMEZÁNNAL ÉS MOZZARELLÁVAL

Ha szeretné megtudni, hogy miért lasagnette ez az étel, nézze meg Tamás receptvideóját, melyben egy könnyen elkészíthető, rusztikus, zöldséges tésztaételt készít, és azt is elárulja, mi a trükkje a tészta előfőzésének, ha azt mártásban szeretnénk befejezni!

A VILÁG LEGFINOMABB, LEGEGYSZERŰBB, PARADICSOMOS-SAJTOS SPAGETTIJE

Ahány szakács van a világon, talán annyiféle paradicsomos tészta recept is, hiszen ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető, gazdaságos ételt kortól függetlenül mindenki szereti. Tamás konyhájában ez a klasszikus így készül, a zamatos paradicsomok ízével a főszerepben.

SPAGETTI „PUTTANESCA” MÓDRA

Jellegzetes dél-olasz fogás az „örömlányok spagettije”, mely olajbogyóval és szardellával főzött, intenzív ízű szósszal készül, egyes helyeken tonhallal dúsítva. Zsófitól egy pikáns változatot tanulhatunk el, mely gyorsan elkészül, és kevés hozzávalót igényel.

TEJSZÍNES-GOMBÁS FETTUCCINE TÉSZTA, PROVOLONE ÉS BIVALYMOZZARELLA SAJTTAL

A fettuccine a római és toszkán régiókban népszerű tésztaféle, nevét – mely „kis szalagok”-at jelent – a tésztaféléknél szokásos módon az alakjáról kapta. Tamás konyhájában tápláló vegetáriánus tésztaétel formáját ölti, bőségesen megszórva jellegzetes olasz sajtokkal.

HIDEG SÜLT KARAJ MASCARPONÉS TÉSZTASALÁTÁVAL ÉS MÉZES-BALZSAMECETES ZÖLDSÉGEKKEL

Tésztából nem csak főételek készülhetnek, hanem akár saláta is. Nézze meg a videót, hogy megtudja, Tamás milyen tésztát ajánl a saláták alapjaként, és tanuljon el tőle egy olaszos tésztaételt, mely ráérős napokon akár reggelire is fogyasztható, de az ünnepi asztalon is megállja a helyét!

MOZZARELLÁVAL ÉS CUKKINIVEL SÜLT CSIRKEMELL FEKETEERDEI SONKÁVAL ÉS RUKKOLASALÁTÁVAL

Ezt az egyszerűen elkészíthető, laktató zöldséges csirkeételt Tamás konyhájából azoknak ajánljuk, akik nem szeretnének sokat pepecselni, de mégis valami nagyon ízletes és látványos végeredményre vágynak. A saját magunk által készített pestóval pedig – amellett, hogy élénkebb, frissebb ízt ad az ételnek – garantált sikert érhetünk el, bárki is kóstolja majd meg az elkészült ételt.

FIT&WELL ZÖLDSÉGES CIABATTA BAZSILIKOMMAL ÉS SZÁRÍTOTT PARADICSOMMAL, BIVALYMOZZARELLÁVAL

Ez az olaszos péksütemény szuper kiegészítője lehet a könnyű szárnyasételeknek és salátáknak, de önmagában is megállja a helyét. Könnyen és gyorsan elkészíthető: a Fit&Well zöldséges ciabattát kettévágjuk, megtöltjük felaprított szárított paradicsommal, bivalymozzarella-szeletekkel és bazsalikomlevelekkel, és már fogyaszthatjuk is!