Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Nemzeti színekben pompázó menü

14-03-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Nemzeti-szinekben-pompazo-menu

Nemzeti színekben pompázó menü
« Vissza
Social Share logo

Nemzeti színekben pompázó menü

Március 15-én az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékezünk. Ebből az alkalomból egy olyan ünnepi menüt ajánlunk, amely a magyar zászló színeit idézi. 

Ezek az ételek nemcsak az ünnepi hangulatunkhoz tesznek hozzá, hanem segítenek pótolni a télen kiürült vitaminraktárainkat is. A böjti időszakra való tekintettel nem csak húsos főfogással készültünk.

A magyar zászló piros színét egy paradicsomos zöldségleves jelképezheti. A bazsalikom különleges aromát kölcsönöz a levesnek, a sajtos sült szarvacskatészta pedig kiadóssá varázsolja az ételt, hiszen még a csillagászati tavasz előtti napokban vagyunk, sok energiára van szükségünk a hideg estéken és reggeleken.

Március közepére a piacok megtelnek friss, zöld levelekkel, vitaminokban gazdag zöldségekkel. Nincs nehéz dolgunk, ha a zöld színhez szeretnénk alapanyagot társítani. Ez a zöldborsófőzelék a petrezselyemnek és a hagymának köszönheti nem mindennapi ízét, kolbásszal töltött karajjal az igazi.

Akik komolyan veszik a böjtöt, vegetáriánusok, vagy csak egy kicsit mellőzni szeretnék a húsos fogásokat, az előző étel helyett elkészíthetik ezt az ellenállhatatlanul finom spenótos galuskát is. A friss spenót utánozhatatlan ízét a sajtmártás teszi teljessé.

A fehér színt egy édes, mézes krémtúró képviseli. A desszertet fehérboros-vaníliás almakompóttal tehetjük kivételessé, és méltón zárhatjuk vele az ünnepi menüt.

Ha tetszett a cikk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!