Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Mit együnk a sörhöz?

26-07-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Mit-egyunk-a-sorhoz

« Vissza
Social Share logo

Mit együnk a sörhöz?

Nemcsak borokat társíthatunk a különböző ételek mellé, hanem söröket is. Próbálja ki a sörhöz passzoló ételeinket, kísérletezzen különféle világos és búzasörökkel!

Nemcsak borokat társíthatunk a különböző ételek mellé, hanem söröket is. Próbálja ki a sörhöz passzoló ételeinket, kísérletezzen különféle világos és búzasörökkel!

A meleg nyári estéken előkerülnek a jól behűtött sörök, és míg a hidegebb évszakokban szívesebben kóstoljuk meg a barna söröket, ilyenkor a világos sörök (egy hűs Becks vagy Calsberg) és a búzasörök (ajánljuk a finom 1664 Blancot vagy az Erdinger Weissbiert) a legnépszerűbbek. Nem árt azonban, ha tisztában vagyunk azzal, milyen ételekhez illenek igazán: ezek főleg a lágy sajtok, a tenger gyümölcsei, a főtt halak, a saláták és a szárnyasok – csupa olyan fogás, amit szívesen fogyasztunk a nyári napokon. A búzasörök könnyű salátákhoz passzolnak, a világos sörök a fűszeresebb fogásokat egészítik ki jól.

Most pedig következzenek a sörös, illetve a sör mellé jól illő fogások!

Itt a kukoricaszezon! A parmezános kukoricakrémleves friss csöves kukoricából készül, és csilis pattogatott kukorica teszi különlegessé. Sörhöz tökéletes, egy könnyű Coronitával jól esik a nagy melegben. Szintén kitűnő sörkorcsolya, és egyben laktató vacsora is a nyári saláta pirított csemegekukoricával, ropogós szalonnával és friss sajttal.

A görög joghurtos, citromos sült csirkecomb sült padlizsánnal és tirosalátával igazi nyári vacsora, amihez ízlésünk szerint választhatunk sört. A sült paprikás csirkesaláta mézes-grillezett krémfehérsajttal 45 perc alatt megvan – érdemes több adagra valót készíteni, mert nagy kedvenc lehet. Az ilyen könnyebb ételekhez bátran ajánljuk az ízesített sörkülönlegességeket, melyek közül az egyik legnépszerűbb a meggy (Mort Subite finom meggysöre elérhető most a Lidl boltjaiban), vagy az új alkoholmentes Gösser Natur Zitrone-t.

Kőbe vésett szabályok nincsenek, a legjobb étel-sör párosításokat kísérletezéssel tudjuk megtalálni.

Ha tetszett a cikkünk, olvassa el további receptajánlóinkat és magazintartalmainkat is!