Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek

Mi mindenre jó egy többfunkciós konyhagép?

15-12-2016

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Mi-mindenre-jo-egy-tobbfunkcios-konyhagep

« Vissza
Social Share logo

Mi mindenre jó egy többfunkciós konyhagép?

Egy többfunkciós konyhagép nagyban megkönnyítheti a főzést. Mivel több eszközt is helyettesít, nem csak pénzt spórolhatunk azon, hogy nem kell sok gépet megvennünk, de a konyhában mindig szűkös értékes helyet is nyerhetünk vele.

A multifunkciós konyhagépek megjelenésükkor igazi áttörést jelentettek a gasztronómia világában. Szinte felsorolni is sok, mi mindent tudnak ezek a gépek, de azért megpróbáljuk: főznek, pirítanak, párolnak, tésztát dagasztanak, mixelnek, kevernek, aprítanak, pürésítenek, segítenek emulzió készítésében, jég darálásában, ráadásul a beépített mérlegnek köszönhetően még súlyt is mérhetünk velük!

Különlegességük abban rejlik, hogy amellett, hogy aprítanak és darabolnak (a beállított sebességfokozatnak megfelelően különböző finomságra), egyszerre főzni is képesek, ráadásul a főzési hőmérsékletet igen pontosan lehet beállítani rajtuk, így a végeredmény kiemelkedő minőségű lesz. Kifejezetten krémlevesek és bébiételek elkészítésére találták fel, de szószokat, krémeket, mártásokat, turmixokat is készíthetünk vele, húst, halat és zöldséget is főzhetünk benne. Nyugodtan magára is hagyhatjuk a gépet munka közben, ami így az elfoglaltak jó barátja lehet.

Tökéletes karácsonyi ajándék lehet foodie-knak, hobbiszakácsoknak, azoknak, akiket érdekel a modern gasztronómia, és szívesen foglalatoskodnak otthon a tökéletes ételek elkészítésével, és a főzési technikák elsajátításával, számukra nagy segítség lehet ez a készülék!

Amellett, hogy egyre több konyhában jelennek meg ezek a világszerte nagyon népszerű gépek, a csúcsgasztronómia is használja őket, a profi szakácsok számos étel elkészítésében használják.

Széll Tamás kérdésükre elárulta, hogy ő mire használja, mit és hogyan érdemes készíteni vele:

A pontos hőfok-beállítás miatt leginkább a sok klorofillt tartalmazó, oxidációra érzékeny, zöld színű zöldségek elkészítésénél használjuk, mint a sóska, spenót vagy a borsó. Ezeket a zöldségeket könnyű túlkészíteni, ilyenkor elvesztik a szép színüket, de a gépben tökéletesre lehet megcsinálni, és egyszerre pürésíteni is.

Semmihez nem fogható selymes textúra érhető el a precíziós blenderrel például krémlevesek esetében, sokkal finomabb és selymesebb állagú lesz a végeredmény, mint más módos elkészítve, a legfinomabb szűrővel sem lehet elérni ezt a hatást.

Otthon pillanatok alatt készíthető vele krémleves, zöldségpüré, vagy akár bébiétel is, fogyasztásra tökéletes, 36-40 fokosan.