Bevásárlólista Kedvenc receptek

Lidl Konyha élő adás Széll Tamással a Lidl Facebook oldalán!

24-02-2017

https://www.lidlkonyha.hu/Magazin/Lidl-Konyha-elo-adas-Szell-Tamassal-a-Lidl-Facebook-oldalan

Lidl Konyha élő adás Széll Tamással a Lidl Facebook oldalán! Főzzön Ön is szakácsunkkal február 24-én!
Social Share logo

Lidl Konyha élő adás Széll Tamással a Lidl Facebook oldalán!

Február 24-én este 7 órakor fantasztikus újdonságra készülünk: Tamás élőben fog főzni Önöknek, Önökkel a Lidl Facebook oldalán!
Ahhoz, hogy a közös főzésen részt vehessenek, lájkolják a Lidl Facebook oldalát! 
Kérdezzenek, kommenteljenek, és főzzenek Önök is Széll Tamással! 
Tamás csirkecombot fog készíteni tejszínesen, rengeteg zöldséggel, alig 30 perc alatt élőben! A pontos összetevőkkel holnap jelentkezünk!

Tamás tanácsai az előkészületekhez

1. Bevásárlás

2. Konyhai eszközök/kiegészítők, melyek mindenképp legyenek kéznél

3. Alapanyagok előkészítése

4. És végül: ne feledjék a sütőt 190 fokra előmelegíteni!

Tehát 2017. február 24-én este 19 órától várunk Széll Tamással mindenkit az első élő online Lidl Konyha főzéssel és egy fantasztikus recepttel a Lidl Facebook oldalán. A főzést nyereményjáték is kíséri, melynek szabályait péntek este Tamás főzés közben osztja meg Önökkel.

Tartsanak velünk, jó felkészülést!

A Lidl Konyha csapata

És íme a recept:

A csirkecombokat félbevágjuk, a csontok mentén hosszában bevágjuk a húst, hogy könnyebben átsüljön.

Vastagabb falú öntöttvas vagy kerámia edényben (aminek van teteje is) kevés olajat hevítünk.

Közben besózzuk a combokat, lisztbe hempergetjük, majd a forró zsírban szép aranybarnára sütjük őket. Ha elkészültek, vegyük ki és pirítsuk meg az edényben a vegyes zöldségeket.

Ha a zöldségek is megpirultak, adjunk hozzá egy kis vajat, várjuk meg, míg felhabzik, majd öntsük fel fehérborral, és pároljuk teljesen vissza, amíg a bor teljesen eltűnik. Adjunk hozzá egy kis vizet és tejszínt, ízesítsük sóval. Forraljuk fel, kóstoljuk meg, és ha jó ízű, tegyük vissza a combokat. Ha újra felforrt, fedjük le, tegyük 180 fokos, előmelegített sütőbe 20 percre, míg a combok és zöldség megpuhulnak.

A 20 perc alatt könnyedén el tudunk készíteni egy kis basmati rizst, amit közel kétszeres mennyiségű vízben főzünk puhára, és a végén egy kis vajjal átfényezünk.

Ha elkészült a csirke, frissen vágott petrezselyemmel és pár csepp citromlével, citromhéjjal frissítjük. Készítsünk mellé egy könnyű salátát is, amihez keverjünk össze 4-6 marék madársalátát és 2 darab 1 x1 cm-es kockára vágott tojásparadicsomot, citromléből és napraforgóolajból adjunk hozzá dresszinget. Azonnal tálaljuk.